top of page
Search

Nieuwe VCA examenvragen

Updated: May 14

September 2017 starten de nieuwe VCA examens met kennis en inzichtvragen


Wat gaat het ons brengen? Ben heel benieuwd! De kennisvragen zijn we al jaren gewoon, het examen bestaat uit een aantal vragen met keuze uit drie antwoorden waarvan één antwoord juist is. Soms echt een ABC'tje!

Maar om de arbeidsomstandigheden nog beter te laten aansluiten op een gedegen veiligheids-, gezondheids- en milieubeleid is inzicht van cruciaal belang. Het bewust nemen van een aanvaardbaar risico bestaat niet alleen uit wet en regelgeving maar ook uit 'gezonde boerenverstand' gebruiken. Als je weet wat er allemaal aan een zaagtafel hoort en waarom, dan zal je dat ook niet zo snel proberen te verwijderen tijdens gebruik.

Bij de inzichtvragen is het dus mogelijk dat er meerdere antwoorden gekozen moeten worden om de maximaal aantal punten per vraag te halen.

Persoonlijk denk ik dat het even wennen is maar dat het geen schokkende effecten zal brengen.... Online VCA docent is er klaar voor! En jij?
3 views

Recent Posts

See All

Bij valgevaar maar zeer zeker bij werkhoogtes van 2,5 meter of meer is de werkgever verplicht zijn medewerkers te beschermen. Daarbij is de arbeidshygiënische strategie het verstandigst om toe te pass

Gelukkig merken wij dat de meeste medewerkers en hun werkgevers kiezen voor gezondheid, veiligheid, milieu en welzijn in de aannemerij. Maar toch, al is het heel zelden, krijgen onze docenten opmerkin

bottom of page