Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Onze Kijk Op VCA

Een doorlopende reeks van informatieve vermeldingen

VCA blogs


overzicht:  volledig / samenvatting

ARBO en meer winst?

Geplaatst op 15 april, 2022 om 19:40

Gelukkig merken wij dat de meeste medewerkers en hun werkgevers kiezen voor gezondheid, veiligheid, milieu en welzijn in de aannemerij.

Maar toch, al is het heel zelden, krijgen onze docenten opmerkingen van cursisten waarvan wij hieronder enkelen beschrijven:


* VCA is een wassen neus want ik ben bijna nooit gecontroleerd.

* Als we al die regels moeten toepassen komen we niet aan werken toe en wordt alles veel duurder

* Ik heb geen tijd voor zoveel administratie

* Wie al die regels heeft bedacht komt niet van de werkvloer

* Lol met collega's maken is er dan ook niet meer bij, we kunnen straks echt niets meer

* Risico's nemen hoort bij mijn werk

* Het werk moet af met of zonder veiligheid

* Ik ben niet voor niets bouwvakker geworden als ik kon leren was ik wel arts geworden

* De meeste regels slaan door


Waar gaat het mis? Waarom is de medewerker niet voldende bezig met zijn/haar persoonlijke ontwikkeling en in het nemen van verantwoordelijkheid naar gezin, collega's en werkgevers? Wie heeft er nou baat bij zo'n instelling wat in het allerergste geval zou kunnen leiden tot een ongeval, niemand toch? VGMW zijn geen regels die alleen maar opgelegd worden, het moet een "way of life" zijn! Werkgevers doen hun best om alle wetten, regels en richtlijnen zodanig te implementeren dat het te voeren beleid niet als straf ervaren wordt maar meer als vooruitgang gezien mag worden. Dankbaar dat de medewerkers zich jaar in, jaar uit inzetten en zij hun dan daarbij kunnen ondersteunen met gedegen arbeidsomstandigheden, voorlichting en doeltreffende instructies. Wij blijven ons best doen om alle opleidingen en trainingen zodanig in te pakken, dat het niet als verplicht nummertje gezien mag worden maar eerder als bijdrage in persoonlijke ontwikkeling en bewustwording.


Laten we ons gezamelijk blijven inzetten voor een nog mooiere toekomst dan wat we nu al aan winst hebben.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar!

VCA Privé

Geplaatst op 30 juli, 2021 om 9:10

VCA aan huis? Tuurlijk wel!

Met meer persoonlijke aandacht haalt iedereen het examen.

Ook met dyslexie, concentratie problemen of zelfs bij het ontbreken van computervaardigheden helpen wij medewerkers om toch het diploma te halen. Wij passen het programma geheel aan de behoeften van een kandidaat aan en garanderen daarmee uitstekende resultaten. VCA is voor iedereen haalbaar!

Naast alle persoonlijke aanmeldingen ondersteunen wij ook diverse opleiders in het land zodat ook de kandidaten die het meerdere malen hebben getracht kunnen helpen. Meer informatie kunt u vinden onder https://www.vca-docent.nl/vca-opleidingen" target="_blank">opleidingen

Let goed op uzelf en uw collega!

VCA en het Coronavirus

Geplaatst op 6 april, 2020 om 10:25

Ook tijdens onze examentrainingen behandelen wij een stukje over Biohazard en waar wij een verhoogde blootstellingsduur kunnen verwachten. Ook bespreken wij wat er dan van ons verwacht wordt en wat wij er persoonlijk aan kunnen doen om niet besmet te raken.

Onder de huidige RIVM richtlijnen zijn er, wat heel begrijpelijk is, bijna geen tot weinig klassikale lessen mogelijk maar wij kunnen u natuurlijk gewoon online live op facebook of onder hele strikte voorwaarden op locatie toch verder helpen.

Hopelijk boeken onze medische experts snel vooruitgang zodat dit virus geen vat meer op ons kan hebben.

Wij roepen op om gezamelijk de richtlijnen op te blijven volgen zodat ook wij solidair een steentje bijdragen in deze crisistijd.

Let goed op uw gezondheid en op die van een ander!

VCA examenvragen per beroep

Geplaatst op 7 augustus, 2018 om 15:40

Wij krijgen steeds de vraag waarom "Ze" geen VCA examen vragen stellen per beroep.

Je zou je ook kunnen afvragen waarom er anderstalige VCA examens zijn als de meeste bouwers elkaar toch niet verstaan?

Of waarom moeten sommige leidinggevenden hun VCA-VOL examen halen onder de huidige "norm" als ze niet eens iets hoeven te weten over een zaagtafel of pneumatisch gereedschap maar leiding geven aan een team zonnepanelen installateurs?

Zou dus een VCA examen per beroep de uitkomst zijn? Vele denken van wel...... maar...

Wat houdt de Aannemerij eigenlijk in?

Bestaat er een mogelijkheid dat "we" SAMEN op een bouwplaats werken aan een project?

De Aanemerij houdt meestal in dat verschillende beroepen met verschillende taken en verschillende functies samen zorgdragen voor een perfecte oplevering van een project. Hoe fijn is het dan dat wij als VCA opleider van de grootste risico's tot aan de meest voorkomende risico's bespreekbaar maken? Wij elkaar bewuster maken over de gevaren die de beroepen met zich mee kunnen brengen ondanks dat we misschien zelf geen veroorzaker hoeven te zijn?

Wij denken dat "ze" het beste met "ons" voor hebben en er goed aan doen om de toetsnormen voor een ieder die in de Aannemerij werkt tot zover te behouden. En of we het er mee eens zijn of niet het gaat er uiteindelijk toch om of wij het morgen in alle veiligheid en gezondheid nog mogen en/of kunnen doen.

Let goed op JEZELF en op ELKAAR!


Out of the......classroom

Geplaatst op 22 september, 2017 om 6:55

Benen op de bank. Bijleren wanneer het jou uitkomt. Diploma behalen. Jij bent baas over je eigen tijd en plaats!

VCA examentrainingen met een online docent vloggend op Facebook. Dat is wel even anders dan we gewend zijn.... maar is het echt out of the box?


Het concept is wel zo vernieuwend dat de voordelen zoals prijs en kwaliteit van de trainingen meteen naar boven drijven! Ook kun je deze unieke vorm van trainen zo in het vakje duurzaamheid plaatsen. Maar wat maakt het dat Online VCA docent zich zo kan onderscheiden van de marktleiders? Juist! Garantie! Zij geven waar voor hun geld. Als je zakt krijg je het betaalde lesgeld terug? Wauw!


Zoek ze op Facebook en maak kennis met hun leuke en toch heel leerzame manier van lesgeven. Het is altijd live en je krijgt interactie door vraag en antwoord!


Geen (suf)klaslokaal, lekker thuis, of online waar je dan ook bent. #OutOfTheClassroom

Door Martha Douwma 

Nieuwe VCA examenvragen

Geplaatst op 27 juli, 2017 om 0:25

September 2017 starten de nieuwe VCA examens met kennis en inzichtvragen


Wat gaat het ons brengen? Ben heel benieuwd! De kennisvragen zijn we al jaren gewoon, het examen bestaat uit een aantal vragen met keuze uit drie antwoorden waarvan één antwoord juist is. Soms echt een ABC'tje!

Maar om de arbeidsomstandigheden nog beter te laten aansluiten op een gedegen veiligheids-, gezondheids- en milieubeleid is inzicht van cruciaal belang. Het bewust nemen van een aanvaardbaar risico bestaat niet alleen uit wet en regelgeving maar ook uit 'gezonde boerenverstand' gebruiken. Als je weet wat er allemaal aan een zaagtafel hoort en waarom, dan zal je dat ook niet zo snel proberen te verwijderen tijdens gebruik.

Bij de inzichtvragen is het dus mogelijk dat er meerdere antwoorden gekozen moeten worden om de maximaal aantal punten per vraag te halen.

Persoonlijk denk ik dat het even wennen is maar dat het geen schokkende effecten zal brengen.... Online VCA docent is er klaar voor! En jij?

Rss_feed